Cele mai noi postari

vineri, 6 martie 2015

Era CCDului a apus

Sony a anuntat ca nu va mai produce senzori de imagine CCD-uri. Nu exista un comunicat oficial pe situl Sony, am primit informarea din partea furnizorilor nostri:


Dupa cum vedeti in notificare, Sony va opri productia de CCD-uri dupa septembrie 2016, iar ultima livrare de produse care contin CCD-uri va fi in martie 2020.

Nu este o surpriza avand in vedere ca tot Sony a anuntat oficial pe situl lor ca pana la sfarsitul lui martie 2016, va investi resurse pentru cresterea capacitatii de productie a senzorilor CMOS: va extinde cele trei centre unde produce in acest moment CMOS (Nagasaki, Yamagata si Kumamoto) si va creste productia lunara. Investitia se ridica la un total de 105 miliarde de yeni, adica aproximativ 873 milioane usd.

Dupa cum spune comunicatul:

"Stacked CMOS image sensors deliver superior image quality and advanced functionality in a compact size. Demand for these image sensors is anticipated to further increase, particularly within the expanding market for mobile devices such as smartphones and tablets. Sony is striving to bolster its production capacity for stacked CMOS image sensors and further strengthen its integrated supply operations in order to reinforce its leading position in the image sensor market."

Avand in vedere ca piata dispozitivelor mobile precum smartphonuri si tablete se afla in continua crestere, Sony anticipeaza ca vor creste cererile pentru senzori de imagine CMOS si isi propune sa tina pasul pentru a-si intari pozitia de lider pe piata senzorilor de imagine. Senzorii CMOS sunt superiori senzorilor CCD in ceea ce priveste costurile de productie si calitatea imaginilor.

brickcom.com.ro
0745548400

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu