Cele mai noi postari

vineri, 27 februarie 2015

Supraveghere video 360 grade cu lentila panomorfa



Lentila tip ochi-de-peste (fisheye) este foarte intalnita in aplicatiile care necesita vedere larga a spatiului inconjurator si vedere panoramica gratie unghiului extrem de larg (180 grade pe orizontala si 180 grade pe verticala). O camere de supraveghere video cu lentila fisheye poate monitoriza intreaga zona o singura data pentru a obtine informatii complete. In acest moment, exista pe piata un alt tip de lentila speciala care indeplineste aceeasi sarcina, depasind performantele lentilei fisheye. 

Aceasta lentila se numeste panomorfa si atrage din ce in ce mai multa atentie din partea specialistilor.
Lentila panomorfa este proprietatea ImmerVision din Canada. De ce este mai buna lentila panomorfa in comparatie cu lentila fisheye? Pentru ca lentila panomorfa proiecteaza pe senzorul camerei o imagine sub forma de elipsa spre deosebire de lentila fisheye care produce o imagine circulara. Pe aceeasi camera, lentila panomorfa furnizeaza detalii optice sensibil mai detaliate si foloseste senzorul camerei la potential maxim.

Iata imaginile furnizate de aceeasi camera folosind o lentila panomorfa si o lentila fisheye. Lentila panomorfa obtine rezultate mai bune decat lentila fisheye in ceea ce priveste rezolutia optica si gradul de folosire a senzorului de imagine cu deosebire in zona periferica a imaginii. Pe imagine sunt trase o line rosie si o linie verde. Asa cum arata imaginile, lentila panomorfa de la ImmerVision poate produce mai multe detalii pe linia rosie si linia verde.


In acest moment, seria de camere de 360 de grade de la Brickcom este alcatuita din domul de exterior MD-300NP-360 cu senzor de imagine 3 megapixeli si MD-500AP-360 cu senzor de imagine de 5 megapixeli. Aceste camere fixeaza noi standarde de calitate pentru piata camerelor panoramice la preturi competitive.

brickcom.com.ro
0745.548.400

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu