Cele mai noi postari

marți, 6 ianuarie 2015

ONVIF





             Brickcom este membru cu drepturi depline in organizatia ONVIF. ONVIF este un forum deschis infiintat cu scopul de a dezvolta un standard global pentru interfata produselor de securitate fizica IP-based. Organizatia urmareste sa asigure interoperabilitatea intre produse indiferent de producatorul acestora si integrarea tehnologiei IP in piata de securitate.   

             ONVIF a fost fondat de Axis Communications, Bosch si Sony. Statutul de membru in acest forum prezinta patru niveluri: observator, utilizator, contribuitor si membru cu drepturi depline. In acest moment sunt 25 de membrii cu drepturi depline (inclusiv membrii fondatori), 22 de membrii contribuitori, 454 de membrii utilizatori si 6 membrii observatori. Gasiti lista completa pe onvif.org.

             Statutul de membru cu drepturi depline al Brikcom este foarte important pentru ca reprezinta recunoasterea participarii active a echipei Brickcom la programele de interoperabilitate si standardizare a ONVIF. Membru cu drepturi depline inseamna ca Brikcom poate influenta direct dezvoltarea standardului prin participarea la lucrarile forumului, are drept de vot si poate conduce comisii din rolul de presedinte, are acces la proiectele aflate in lucru si asa mai departe. Inca de la infiintarea sa, Brickcom s-a implicat in activitatile ONVIF, iar acum intreaga paleta de camere Brickcom indeplineste criteriile de conformitate ONVIF Profile-S, iar urmatorul pas este implementarea standardului Profile-G.

            Profile-S reprezinta standardul pentru sistemele video IP-based: streaming video si audio, control pan-tilt-zoom si comanda prin releu, configurare video si multicast. Camerele Brikcom sunt compatibile cu programe VMS conforme ONVIF, printre care numim NUUO, Avermedia, Avigilon, GeoVision, Qnap, etc.

            Care sunt avantajele faptului ca produsele Brikcom sunt standardizate ONVIF pentru clientul final? In primul rand, standardizarea ONVIF a produselor il ajuta pe consumator sa faca trecerea de la sistemul analog la sistemul digital, profitand astfel de beneficiile unei tehnologii care se bazeaza pe reteaua IP. Iar aceste beneficii sunt majore:


-        interoperabilitate – produse de la producatori diferiti pot fi folosite in acelasi sistem pentru ca „vorbesc aceeasi limba”

-        flexibilitate – consumatorii si integratorii nu sunt limitati de alegerile tehnologice ale unui singur producator

-        extindere – sistemul digital creste odata cu nevoile clientului

-        imagine de calitate superioara

-        eficienta din perspectiva costurilor de implementare si administrare

-        accesare rapida si usoara de la distanta

-        programe de analiza a imaginilor

-        calitate – cand un produs indeplineste criteriile unui standard, piata stie ce pretentii sa aiba de la acel produs

-        viitor protejat – standardele asigura existenta unor produse interoperabile pe piata, indiferent de ce se intampla cu companiile respective



Sursa informatii:
onvif.org




brickcom.com.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu