Cele mai noi postari

miercuri, 14 ianuarie 2015

Camerele ANPR vor elimina barierele

brickcom.com.ro



In ultimii ani, camerele ANPR (automated number plate recognition) au facut parte integranta din pachetul de control acces folosit de administratori pentru monitorizarea parcurilor de masini alaturi de bariere, ghisee de plata si alti detectori. 

In viitor insa este posibil ca tehnologia ANPR sa elimine restul echipamentelor. Pana de curand, multe locatii erau dotate cu camere ANPR capabile sa citeasca numerele de masina doar cand masinile stateau pe loc, de aceea era nevoie de bariere. In prezent, camerele dotate cu tehnologie ANPR sunt capabile sa citeasca placutele de identificare ale masinilor care intra sau ies, deci aflate in miscare. Astfel sunt eliminate barierele.

Care sunt avantajele unei parcari cu flux continuu?

-        se elimina sugrumarea traficului in punctele de intrare si iesire
-        construirea culoarelor de intrare/iesire poate fi destul de scumpa, dar avand puncte de transfer rapide este nevoie de mai putine culoare pentru ca masinile pot intra si iesi din parcare cu mai mare usurinta
-        se castiga spatiu care poate fi folosit pentru a crea noi locuri de parcare, astfel proprietarul parcarii reduce din costuri si castiga o crestere a veniturilor

Dezavantajul unei parcari cu flux liber este posibilitatea de a pierde incasarea platii, dar acest lucru nu este decat o alta provocare pentru specialistii din domeniu.
(sursa informatii: ifsecglobal.com)

Camerele cu tehnologie ANPR fac parte din paleta diversa de camere produse de Brickcom. Camerele ANPR sunt cele dotate cu tehnologie WDR enhancement, tehnologie proprie Brikcom si senzorul low-lux Sony Exmor CMOS (full HD 1080p@25 fps). Cateva exemple de astfel de camerel: OB-200Np, FB-200Np sau VD-202Np. Senzorul CMOS Exmor de la Sony produce imagini de calitate superioara in conditii de iluminare scazuta, iar WDR enhancement dezvoltata de Brickcom intra in functiune in situatii cu elemente complexe precum stralucire, contrast mare, iluminare puternica din fundal, reflectii.

Iata aici un filmulet demonstrativ:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu