Cele mai noi postari

vineri, 9 ianuarie 2015

Predictii pentru supravegherea video in 2015

rezolutia 4K
1.    4K

Producatorii de tehnologie pentru supraveghere video vor continua sa gaseasca noi modalitati de imbunatatire a calitatii imaginii video si de a extinde acoperirea pe care o are acum supravegherea video. Se intrevede ca noul standard HD 4K sau Ultra HD va avea un impact major in 2015 si mult dupa. Calitatea imaginii este centrul in jurul caruia se invart toate celelalte elemente ale supravegherii video. Adevarata provocare pentru profesionisti este sa gaseasca modalitati de optimizare a calitatii imaginii astfel incat sa serveasca scopului pentru care sistemul de supraveghere video a fost instalat indiferent de cat de rele sunt conditiile ambientale. Tehnologiile care imbunatatesc calitatea imaginii pentru aplicatii video avansate vor constitui sursa principalelor inovari din domeniu si vor fi motorul acestuia. In acest context, progresele legate de calitatea imaginii au generat si mai multe presiuni asupra administrarii resurselor care le sustin. De exemplu, aceste progrese pot reprezenta o povara semnificativa pentru latimea de banda de internet si cerintele de stocare, necesitand metode mai eficiente de compresie.

2.    VSaaS si cloud computing

Aici intra in scena Supravegherea video ca serviciu sau VsaaS. VsaaS devine foarte importanta pentru administrarea si arhivarea filmarilor produse de sistemul de supraveghere video prin intermediul stocarii in cloud. Analistii din domeniu previzioneaza o crestere a achizitionarilor de camere de supraveghere video, mai ales camere IP, dar se asteapta la o scadere a achizitionarilor pe segmentul dispozitivelor de stocare si inregistrare din cauza preferintei pentru stocare in cloud (VsaaS) care se afla in crestere. Un studiu efectuat recent in UK a aratat ca majoritatea managerilor de magazine doresc sa vizioneze de la distanta fisierele video inregistrate local – o crestere de 6.5% din 2013. Luarea de decizii in timp real in baza inregistrarilor este intarita de dorinta managerilor (68%) de a folosi un dispozitiv mobil (smartphone, tableta) pentru a accesa fisierele video locale. Flexibilitatea este un alt aspect important al VsaaS; de asemenea este asigurat accesul la o mai mare capacitate de stocare daca de exemplu este nevoie de o rezolutie mai mare sau de mai multe fps.

3.    Capacitatea de analizare si big data

Avand in vedere cantitatile enorme de date structurate si nestructurate, informatii video si audio de la camere IP conectate peste tot in lume, capacitatea de analiza a sistemului va fi din ce in ce mai necesara. Va fi nevoie de programe de analiza atunci cand vorbim de o situatie de urgenta pentru ca acestea sa scoata informatia potrivita la momentul potrivit. Functiile de analiza inteligenta vor ajuta la interpretarea si punerea in categorii a volumului mare de informatii si date pentru a le transforma in ceva folositor.

4.  Compresia video si latimea de banda

Tehnologiile pentru compresie video sunt menite sa reduca datele video redundante astfel incat un fisier video digital sa fie trimis cu eficienta in retea si sa fie stocat pe un dispozitiv media portabil. Printr-o compresie eficienta, o reducere semnificativa a dimensiunii fisierului poate fi obtinuta fara sa fie influentata calitatea imaginii. Printre standardele de compresie video se numara jpeg, mpeg 4 si h.264, acesta din urma fiind cel mai eficient standard de compresie si in acelasi timp standardul pentru supravegherea video. Producatorii din domeniul supravegherii video insa trebuie sa echilibreze rezolutiile crescande ale imaginii prin imbunatatiri aduse algoritmului de compresie H.264 pentru a se asigura ca nu pierd controlul asupra costurilor privind banda de retea si stocare. In afara de dezvoltarea standardului H.264, viitorul va adopta tehnologia H.265. H.265 poate reduce latimea de banda si cerintele pentru stocare cu pana la 50% in conditii optime, asa ca ne putem astepta sa fie introdus si in industria securitatii in urmatorii ani. 

Sursa informatii: ifsecglobal.com
Nu uitati sa vizitati situl nostru brickcom.com.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu