Cele mai noi postari

miercuri, 7 ianuarie 2015

CES 2015



In fiecare an, in luna ianuarie, cei mai mari producatori de tehnologie vin la Consumer Electronics Show (CES) sa-si prezinte cele mai noi si mai inovatoare produse publicului larg si media.

In acest an tehnologiile "smart" au dominat prezentarile parca dorind sa pregateasca scena pentru revolutia "internet of things" (internetul lucrurilor).

Industria securitatii, care usor-usor isi face simtita prezenta si in zona consumului domestic, s-a aflat la conducerea trendului de tehnologii smart: obiecte care se regasesc in casele tuturor au capatat functii de supraveghere video avansata si securitate biometrica.

Iata cateva din cele mai interesante produse de tehnologie de securitate prezentate la #CES2015
care toate ilustreaza cresterea gradului de consumerizare a tehnologiei de securitate.

1. Securizare automata a casei la gradul "profesional" de la Honeywell

Sistemul de securitate Lyric promite sa fie un mare pas inainte in ceea ce priveste automatizarea securitatii casei. Sistemul Lyric controleaza senzorii de miscare, camerele de supraveghere, detectorii de fum prin intermediul unui touchscreen sau prin comenzi verbale. Ce poate face utilizatorul? sa inchida usa, sa stinga luminile cu o simpla comanda verbala, sau sa monitorizeze exteriorul casei pentru a da alarma daca apare vreo problema.



2. Supraveghere video la rezolutia 1080p intr-un bec

Sengled este o companie de iluminare inteligenta care a prezentat la #CES2015 un bec ce combina conexiunea WiFi cu un bec LED si o camera de supraveghere video de 1080p intr-un singur produs.
Acesta a castigat premiul pentru Cel mai inovator produs la #CES2015. Poate fi folosit atat la interior, cat si la exterior.


3. Sony SmartEye transforma orice pereche de ochelari intr-o camera de supraveghere video

Gandit sa fie o replica la Google Glass, cei care au purtat Sony SmartEye au spus ca parca ar fi purtat o camera de supraveghere video pe cap. Si Sony SmartEye, precum Google Glass are un dispozitiv pentru prezentarea informatiilor in fata ochilor.


4. Intel True Key si nu mai trebuie sa memorezi parole

Intel True Key este cel mai nou dispozitiv pentru identificare faciala care permite utilizatorului sa-si foloseasca fata pentru a deschide fisiere securizate sau programe - fara sa ma fie nevoie sa tina minte parole. True Key foloseste camera laptopului sau smartphonului pentru a scana trasaturile unice ale fetei precum distanta dintre ochi sau urechi. Luna trecuta Intel a cumparat PasswordBox, compania care se afla in spatele acestei tehnologii. Sistemul functioneaza pe Windows si Android, dar nu si pe Apple.




5. Identificare faciala a persoanelor straine care intra in casa

Welcome de la Netatmo este o camera de securitate inteligenta care invata sa recunoasca fetele prietenilor si sa dea alarma cand detecteaza un strain. Welcome este dotata cu o camera cu rezolutie full hd 1080p, unghi de 130 de grade si senzor infrarosu pentru a functiona si noaptea. Welcome este unul din castigatorii Premiului de inovatie de la #CES2015.







Sursa informatii: ifsecglobal.com

Nu uitati sa vizitati brickcom.com.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu