Cele mai noi postari

joi, 20 decembrie 2012

Pasi pentru elaborarea unui sistem de supraveghere video

Departamentul pentru dezvoltare stiintifica a Home Office din Marea Britanie a elaborat in anul 2006 un Manual al cerintelor operationale cu privire la sistemele de supraveghere video destinat tuturor persoanelor fara cunostinte tehnice in domeniu care doresc sa achizitioneze si sa foloseasca sisteme cctv
Manualul are 62 de pagini, a fost reeditat in 2009 pentru a ilustra schimbarile tehnologice din domeniu si este un indrumar excelent atat pentru profani cat si pentru specialisti continand etape si pasi care trebuie urmati pentru a obtine un sistem de supraveghere video potrivit situatiei pentru care a fost instalat.


Pasul 1 reprezinta identificarea si definirea problemei: este vorba de amenintare a securitatii? sau o problema de siguranta publica? etc. Identificarea corecta este foarte importanta pentru ca altfel clientul risca sa cheltuie bani si timp pentru un sistem care nu va da randament pentru ca pur si simplu nu este cel adecvat situatiei. 

Pasul 2 se refera la identificarea problemelor specifice legate de sistemul de supraveghere in sine: obiectivul este sa defineasca in detaliu zonele puse in discutie, sa inteleaga problemele operationale si de raspuns, sa decida care sunt cele mai potrivite cerinte pentru sistemul de supraveghere si sa identifice implicatiile administrative. 

In pasul 3 se trece la elaborarea unui set de cerinte tehnice detaliate cu privire la sistem-utilizatorul sau instalatorul raspunde la o serie de intrebari menite sa clarifice specificatiile operationale.
In pasul 4 se strang informatiile suplimentare cu privire la designul sistemului: ce fel de camere, care sunt efectele compresiei asupra calitatii imaginii, etc.

Instalarea sistemului, punerea in functiune si evaluarea acestuia reprezinta pasul 5; acum se confirma pasul 1: daca problema a fost corect identificata, sistemul va avea rezultate, iar utilizatorul/instalatorul evalueaza in ce masura sistemul rezolva problema, daca este nevoie de schimbari sau imbunatatiri.

Mai multe detalii intr-un articol viitor.

www.accentcctv.com
Manualul 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu