Cele mai noi postari

vineri, 27 februarie 2015

Supraveghere video 360 grade cu lentila panomorfa



Lentila tip ochi-de-peste (fisheye) este foarte intalnita in aplicatiile care necesita vedere larga a spatiului inconjurator si vedere panoramica gratie unghiului extrem de larg (180 grade pe orizontala si 180 grade pe verticala). O camere de supraveghere video cu lentila fisheye poate monitoriza intreaga zona o singura data pentru a obtine informatii complete. In acest moment, exista pe piata un alt tip de lentila speciala care indeplineste aceeasi sarcina, depasind performantele lentilei fisheye. 

Aceasta lentila se numeste panomorfa si atrage din ce in ce mai multa atentie din partea specialistilor.
Lentila panomorfa este proprietatea ImmerVision din Canada. De ce este mai buna lentila panomorfa in comparatie cu lentila fisheye? Pentru ca lentila panomorfa proiecteaza pe senzorul camerei o imagine sub forma de elipsa spre deosebire de lentila fisheye care produce o imagine circulara. Pe aceeasi camera, lentila panomorfa furnizeaza detalii optice sensibil mai detaliate si foloseste senzorul camerei la potential maxim.

Iata imaginile furnizate de aceeasi camera folosind o lentila panomorfa si o lentila fisheye. Lentila panomorfa obtine rezultate mai bune decat lentila fisheye in ceea ce priveste rezolutia optica si gradul de folosire a senzorului de imagine cu deosebire in zona periferica a imaginii. Pe imagine sunt trase o line rosie si o linie verde. Asa cum arata imaginile, lentila panomorfa de la ImmerVision poate produce mai multe detalii pe linia rosie si linia verde.


In acest moment, seria de camere de 360 de grade de la Brickcom este alcatuita din domul de exterior MD-300NP-360 cu senzor de imagine 3 megapixeli si MD-500AP-360 cu senzor de imagine de 5 megapixeli. Aceste camere fixeaza noi standarde de calitate pentru piata camerelor panoramice la preturi competitive.

brickcom.com.ro
0745.548.400

marți, 10 februarie 2015

Cum sa vinzi camere megapixel IP



In ultima perioada am contactat multi instalatori pentru a-i informa despre Brickcom si astfel am avut ocazia sa vorbesc cu acestia despre sistemele de supraveghere video IP. 

La intrebarea mea daca au cereri pentru camere IP majoritatea mi-au raspuns ca desi oamenii sunt impresionati de imaginea extraordinara, acestia nu cumpara camere IP din cauza preturilor care sunt mai mari decat cele pentru sistemul analogic.

Pentru ca instalatorul sa vanda camere de supraveghere megapixel IP nu este de ajuns sa-i arate clientului pe monitoare alaturate o imagine de la o camera analogica si o imagine de la o camera megapixel IP. Daca imaginea megapixel nu este relevanta pentru client, el nu va gasi justificata diferenta de pret. Si nici nu este corect sa reducem camerele megapixel IP care sunt camere inteligente doar la aspectul calitatii imaginii.

Strategia de succes pe piata vanzarilor de produse sau servicii este sa punem clientul in centrul procesului de vanzare, nu produsul/serviciul pe care dorim sa-l vindem! 
Astfel inainte de a-i vinde orice, sa stam de vorba cu clientul (pe care dorim sa-l transformam in cumparator) si sa aflam detalii despre motivul care il aduce in magazinul/biroul nostru:

Ce problema doreste sa rezolve cu ajutorul unui sistem de supraveghere video?

Ce situatie doreste sa previna?

Ce il motiveaza?

De ce i-e frica?

Ce doreste sa obtina?

Ce i s-a intamplat in trecut?

Unde are nevoie de supraveghere video: acasa (zona domestica) sau la birou/afacere (zona business)?

Odata invitat, va asigur ca respectivul client va fi mai mult decat incantat sa vorbeasca despre el/situatia lui/problema lui, etc, iar printr-o alternare a intrebarile deschise cu intrebari inchise (cu raspuns da/nu), ii vom da clientului de inteles ca ne intereseaza problema lui, deci vom stabili un raport, apoi dupa ce am inteles foarte bine situatia, de-abia atunci putem oferi solutia: produsul/serviciul x. 
Cand clientul intra in magazin/birou si intreaba „ce camere de 2 megapixel aveti?”, nu cadeti in capcana de a-i raspunde „da, avem camera x, camera y...”. Raspundeti cu o intrebare: „ pentru ce aveti nevoie de camere?”, „mai bine spuneti-mi ce problema aveti inainte de a va recomanda o anumita camera” si asa mai departe. Aduceti-va aminte ca voi sunteti specialistul in ceea ce priveste sistemele de supraveghere video, nu clientul! El isi cunoaste problema, voi cunoasteti solutia. 

Dupa ce am identificat corect problema si poate am gasit alte riscuri/pericole legate de aceasta problema pe care clientul nu le-a vazut, atunci a venit momentul sa gasim solutia. Pentru a gasi solutia corecta este necesar sa ne cunoastem produsul la perfectie! Apoi putem sa ii spunem clientului de ce o anumita camera este potrivita pentru situatia lui, cum ii rezolva problema, ce alte avantaje obtine pe langa rezolvarea stricta a problemei (este intotdeauna benefic sa dam clientului mai mult decat se asteapta sa  primeasca). Pretul camerei este ultimul discutat. Nu incepeti niciodata discutia cu pretul camerei. O alta capcana in care va sfatuiesc sa nu cadeti este afirmatia gen „dincolo era mai ieftin!”. Raspunsul nostru la o astfel de afirmatie este „primesti cat platesti”, iar daca respectivul client continua cu „camera are aceleasi caracteristici”, raspundeti de pe pozitia specialistului: „pot sa aiba aceleasi caracteristici, iar performantele camerei sa fie diferite!”. Afirmatia „camera are aceleasi caracteristici” venita de la un nespecialist nu reprezinta un adevar, ci doar o impresie. Clientul nu stie diferenta intre senzori CCD sau CMOS, intre Effio sau Exmor, daca ii trebuie sau nu WDR, nu cunoaste detalii tehnice care fac diferenta intre camere. 

Voi ce strategii/tehnici de vanzare folositi?


0745.548.400

vineri, 6 februarie 2015

Ce am vazut la PSE

Expozitia PSE (anuntata in articolul nostru aici) a fost organizata de ADS, cea mai importanta Organizatie de comert pentru companiile care activeaza in sectoarele aeronautic, aparare, securitate si spatial din Marea Britanie) in colaborare cu UKTI, agentie guvernamentala care sprijina companiile cu sediul in Marea Britanie sa activeze cu succes in economia globala.

Produsele prezentate de companiile englezesti sunt menite in principal sa fie folosite de institutiile guvernului, armata, politia de frontiera, serviciile speciale, criminalistica si asa mai departe, si desi noi, ca firma privata, nu facem parte din publicul-tinta al acestor companii, e intotdeauna bine sa stii ce se mai intampla pe plan tehnologic in domeniul nostru de activitate, securitatea fizica.

Iata ce am retinut de la expozitie:

- lentile pinhole cat unghia de la degetul mic, care vizualizeaza tinta sub unghi de 45 de grade fata de perete sau tavan prin pinhole de 1mm si o lentila tip "tun" cu distanta focala de 80-800mm pentru supraveghere PTZ la peste 1km

- o solutie pentru license plate recognition: o camera cu doi senzori de imagine pentru fiecare sens de mers, infrarosu, stocare 100.000 de placute; camera contine softul de procesare al imaginii si posibilitatea de a transmite direct informatia prin 3G/GPRS, ethernet si WiFi. 
ca-traffic.com
 - un pod modular pentru tancuri si masini grele care este o solutie rapida, prefabricata care este ridicata in doua zile cu aplicatii pentru zona militara, pentru repararea infrastructurii din regiunile urbane si rurale sau in cazul catastrofelor umanitare si naturale

mabeybridge.com

- drone cu trei senzori de imagine, independenta de 25min, la inaltimi de 400m, zboara si pe timp de ploaie, pot sa care o greutate de pana la 350gr, iar un sistem este alcatuit din 2buc drone + centru de comanda + consumabile

- SPEKTOR= program digital cu aplicatie criminalistica prin care utilizatorul acceseaza si salveaza informatii din alte dispozitive precum calculatoare, telefoane mobile fara sa lase niciun fel de urme fizice sau digitale

- microfoane de tehnologie inalta, atat pe cablu, cat si wireless, cu transmisie la distante mari fara pierderi (inginerul care ni le-a prezentat ne-a dat exemplu o lucrare care transmitea audio la 450km, de la un oras la altul); interesant este faptul ca aceste microfoane aveau un soft foarte puternic capabil sa elimine zgomotul intr-atat incat microfonul respectiv putea fi pus langa un aparat de aer conditionat; dispozitive de bruiaj RF si detectie

- dispozitiv de codificare a comunicatiilor cu fir si fara fir
vocality.com  

Iata lista completa a participantilor:

Audiotel International
Cats' Whisker Technologies
cellXion Ltd
Claresys Ltd
Cobham
Enterprise Control System Ltd
Eskan Electronics Ltd
Evidence Talks Limited
Foster and Freeman Ltd
Gamma Group
Indigo Vision
Kelvin Hughes Limited
Level Peaks Associates Limited
Mabey Bridge Limited
M&G Technology (Europe) Ltd
NDI Recognition Systems Limited
NEC
Olympus
Panoptech Ltd&Hidden Technology Systems International Ltd
Providence Group
Scanna Msc Ltd
Sensurity Limited
Seven Technologies Group
Sonic Communications (INT) Ltd
Surelock McGill Group Ltd
Vocality International Ltd

brickcom.com.ro
0745.548.400

marți, 3 februarie 2015

Gradinita+supraveghere video=parinti linistiti

"Caz strigator la cer intr-o clinica de recuperare a copiilor cu autism, din Bucuresti. Mama unui baietel sustine ca, dupa sedintele de terapie, in loc sa fie mai bine, fiul sau a devenit agresiv.", asa isi incepe stirea jurnalul de la protv.

Copiii cu autism sunt copii sensibili, copii care au nevoie de ingrijire speciala care sa-i ajute sa se dezvolte echilibrat pentru ca atunci cand ajung adulti sa se poate integra normal in societate si sa le fie bine. Este un efort financiar sustinut din partea parintilor pentru ca terapia specializata nu este deloc ieftina. Acesti parinti si-au dat copilul la clinica avand incredere ca terapeutii respectivi ii vor ajuta copilul. Imaginati-va ce sentiment crunt de inselare a increderii simt acesti parinti cand au descoperit ca baietelul lor in loc sa fie mai bine, este mai rau! Sa corectezi un asemenea regres inseamna alte multe luni de munca cu copilul, sa cauti si sa gasesti o alta institutie unde copilul sa se simta confortabil si in siguranta.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/i-au-montat-copilului-un-microfon-ce-au-descoperit-parintii-la-o-clinica-de-recuperare-a-copiilor-cu-autism-din-bucuresti.html

Propunerea noastra pentru aceasta situatie este camera cub CB-200AP, potrivita exact pentru asemenea aplicatii: design discret pentru supraveghere de interior, microfon incorporat, conectare directa la internet.


Gradinita + supraveghere video = parinti linistiti!

brickcom.com.ro
0745.548.400