Cele mai noi postari

marți, 23 iulie 2013

Ce este VsaaS?



 In luna aceasta Panasonic a anuntat ca achizitioneaza cameramanager.com din Olanda. Firma olandeza a fost fondata in 2007 si dezvolta un program de Vsaas (prescurtare de la video surveillance as a service). Mai précis, cameramanager.com ofera un program in sistem cloud prin care gestioneaza camere de supraveghere video tip plug&play din toata lumea. Prin intermediul programului, clientul isi supravegheaza spatiul monitorizat de pe calculator, smartphone, tableta, MAC, este anuntat cand au loc evenimente (miscare, alarma, etc.) si beneficiaza de stocare pana la 1080p HD plus alte functii contra unui abonament lunar/camera.

Un studiu realizat de TechNavio afirma ca piata de Vsaas va inregistra o crestere de 28% pana in 2016 si va ajunge la 1,6mld USD. Factorul decisiv pentru sustinerea acestei cresteri este dezvoltarea programelor de analiza video care vor fi miezul serviciilor Vsaas oferite de platforme cloud. Un astfel de program este facial recognition (identificare faciala) despre care specialistii spun ca va lua de asemenea avant pana in 2017 sub presiunea unor evenimente precum bombardarea din Boston.

La acest moment, printre furnizorii de VsaaS se numara Dropcam, cameramanager.com, vsaas.com, netvision.ie, Schneider electric, D-link acum si Panasonic.

In Romania piata de servicii cloud hosting incepe sa se dezvolte dar companiile care furnizeaza aceste servicii nu au introdus inca Vsaas.

Avand in vedere ca in Romania piata sistemelor de supraveghere video a inregistrat o crestere constanta ajungand in 2012 la o valoare de 12 mil USD (conform unui studiu IMS research), nu ne ramane decat sa concluzionam ca serviciul de VsaaS va fi introdus si pe piata noastra in anii urmatori. 
Secretul succesului este ca acest serviciu sa ofere mai mult pentru un pret mai mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu