Cele mai noi postari

miercuri, 9 ianuarie 2013

"Mosule, ce tanar esti...!"

Camere foto, camere video, camere de supraveghere video, scanere, tot ce inseamna instrument pentru captarea imaginii nu poate functiona fara CCD, care este inima.  Generatia tanara cumpara telefoane smartphone cu cea mai noua camera digitala incorporata de cativa megapixeli si cred ei ca fac istorie. 
Istoria insa curge de 43 de ani de cand CCDul (de dimensiunea unei unghii) este inventat de americanii Willard S. Boyle si George E. Smith de la AT&T Bell Labs in 1969. 

In 1981, japonezii de la Sony Corporation produc prototipul primei camere foto digitale, MAVICA (prescurtare de la Magnetic Video Camera) care obtinea o imagine de 720,000 pixeli.
In 1986, Kodak inventeaza primul senzor megapixel din lume capabil sa inregistreze o imagine de 1,4 milioane pixeli.

Douazeci de ani mai tarziu, in 2006 apare primul CCD care depaseste bariera de 100 milioane de pixeli, produs de compania americana DALSA Semiconductor pentru Departamentul de astronomie a U.S. Naval Observatory - noul senzor priveste spre stele cu o rezolutie de 10560x10560 pixeli.
In aceasta industrie, nostalgiile de tipul "era mai bine acum 20 de ani" nu exista, traim sub imperiul prezentului cu un picior in viitor, alergand in permanenta intr-o cursa contra cronometru catre mai mult, mai bine, mai puternic.
accentcctv.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu