Cele mai noi postari

luni, 18 februarie 2013

Supraveghere video in scoala: benefica sau inutila?


Sa cresti un copil nu este deloc usor. Sa cresti un copil in societatea romaneasca de azi este mai dificil ca niciodata. Au trecut zilele cand puteai sa-ti lasi copilul cu cheia de gat. Acum parintii muncesc de dimineata pana seara, nu-si mai pot supraveghea copilul, pericolele sunt la tot pasul, iar scoala nu mai este un loc sigur!
O tara intreaga a urmarit la televizor stiri despre copii batuti pe culoarul scolii sau in curtea scolii, despre elevi injunghiati, despre elevi si eleve cu comportament violent catre colegi si profesori, despre profesori care-si abuzeaza fizic elevii!

 
 
Noi zicem ca supravegherea video in scoli este benefica.

joi, 14 februarie 2013

Camera de supraveghere video si iluminarea cu leduri IR



Scopul instalarii sistemului de supraveghere video este de a surprinde activitatea oamenilor atat in timpul zilei cat si noaptea. Majoritatea infractiunilor se desfasoara sub protectia intunericului, de aceea o iluminare corespunzatoare este esentiala pentru ca sistemul de supraveghere sa nu devina vulnerabil. Dar atunci cand iluminarea este artificiala, specialistii intampina urmatoarele probleme referitoare la supravegherea in timpul noptii: distanta, iluminarea unitara, calitatea iluminarii, unghiul iluminarii, costuri de utilizare si intretinere, lentila camerei.
Lumina este energie sub forma de radiatie electromagnetica. Lungimea de unda a luminii (denumita si frecventa) guverneaza culoarea si tipul de lumina. Ochiul uman detecteaza lumina doar daca lungimea sa de unda se incadreaza intre 400nm (lumina violeta) si 700nm (lumina rosie). Camera de supraveghere video insa detecteaza lungimi de unda care le depasesc pe cele vizibile ochiului, putand sa functioneze atat la lumina alba, cat si infrarosie (715-950nm). Sursele de lumina artificiala sunt lampile incandescente (inclusiv halogen), lampile fluorescente, lampile HID (high intensity discharge) si LEDurile (light emitting diodes). Dintre toate aceste surse de lumina, LEDurile sunt cele mai potrivite: sunt extrem de eficiente si durabile, prezinta cele mai reduse costuri de folosire si au cea mai lunga viata (pana la 100.000 ore). LEDurile sunt semiconductori care emit in mod natural o lumina cu banda ingusta, au un consum foarte scazut de electricitate, pot functiona la temperature scazute si pornesc rapid.
Evolutia placii cu leduri ir montata in camerele de supraveghere video de exterior menite sa monitorizeze si noaptea a cunoscut trei generatii: prima generatie este reprezentata de placa ir traditionala (cu leduri de la 12-72buc), a doua generatie este placa ir tip matrice (array), iar din 2010 a intrat pe piata a treia generatie- placa ir tip celula (lattice).  
accentcctv.com

Principalele caracteristici ale placii ir tip celula sunt urmatoarele:
-          durata de viata extinsa la 50000ore
-          depreciere de 5%/an
-          distanta de pana la 50m (1buc) si 80m (3buc)
-          stralucire ridicata
-          iluminare constanta si egala
-          dimensiune redusa
-          rata mai mare de disipare a caldurii si reducere a temperaturii de lucru

Camerele de supraveghere video dotate cu placa ir de generatia a 3a (tip celula) precum GIP-32 importata de firma noastra ACCENT GIP au o imagine nocturna mult imbunatatita: nivel ridicat de claritate, iluminarea este egala, acopera intreaga imagine, vizualizare la distante mai mari cu 20-30m.
accentcctv.com