Cele mai noi postari

miercuri, 28 noiembrie 2012

Importatorul - un simplu comerciant?




Importatorul este o persoana sau societate care se ocupa cu importul, conform DEXului.
Fie ca vorbim de haine, mancare sau camere de supraveghere video, activitatea de import si vanzare nu este atat de simpla si directa precum pare in definitie…iar cand este vorba de produse tvci – cu atat mai putin! Piata de sisteme de supraveghere video este diversa si compusa dintr-o paleta larga de articole: de la mici, simple si neschimbate timp de zeci de ani (alimentatori, accesorii,…), produse complexe si dinamice (camere de supraveghere video, camere IP, placi de captura video, dvr standalone) la cele mai noi tehnologii (camere megapixel IP, camere cu rezolutie de peste 600ltv, dvr standalone HD).
Da, motorul acestei piete este tehnologia iar cele mai noi si avansate tehnologii fac regulile! Cine isi mai aduce aminte de VCR, multiplexoare si monitoare cctv? Toate au fost inlocuite in ultimele zeci de ani de catre placi de captura, dvr standalone si monitoare PC. Dar ce ziceti de camerele de supraveghere video? Erau mari, aveau senzor CMOS si imagine alb/negru pentru ca senzorii color erau prea costisitori. Acum camerele sunt dotate cu senzori color care pot sa aiba o rezolutie de pana la 1020x596 pixeli, precum cei de la Sony, lentila zoom si se pot conecta la internet (camere IP).
Noi consideram ca suntem importatori de tehnologie si ne simtim responsabili pentru calitatea produselor pe care le aducem in tara. Astfel ne-am stabilit un set de reguli pe care le respectam referitoare la produsele pe care le importam si le oferim clientilor: toate camerele trebuie sa aiba senzor ccd si sa fie color, cea mai mica rezolutie acceptata este de 420ltv, senzorii ccd trebuie sa fie de ultima generatie, iar firma noastra importa produse doar de la producatori care detin certificari CE si ROHS pentru produsele lor si au departament R&D. Noi verificam toate produsele importate pentru a observa mecanismele de functionare cu scopul de a anticipa orice problema pe care clientul o poate avea – este foarte important pentru client sa-i fie rezolvata problema cat mai repede si corect iar noi consideram ca asa este profesional.
Orice importator care se concentreaza pe calitatea produselor sale trebuie intai sa cumpere mostre: noi verificam calitatea si buna functionare a mostrelor pentru a ne asigura ca indeplinesc caracteristicile prezentate in foaia tehnica. Trimitem aceste observatii producatorului si de multe ori acesta tine cont de ele si isi imbunatateste produsul. Este foarte important pentru noi sa ne sustinem produsele, sa credem in ele, pur si simplu sa ne placa – atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic, pentru a continua relatia profesionala cu respectivul furnizor. O consecinta a acestui mod de a ne conduce activitatea a fost sa inchidem colaborarea cu doi dintre furnizorii nostri – calitatea produselor lor s-a depreciat si nu ne mai puteam baza pe ajutorul lor in rezolvarea problemelor.
Cealalta relatie foarte importanta pentru noi se refera la clienti – fie firme instalatoare, fie clienti finali. Noi oferim consultanta gratuita tuturor clientilor care ne solicita, incercand sa obtinem un echilibru intre ceea ce au nevoie, ce asteapta si ce poate tehnologia curenta sa le ofere la pretul pe care si-l permit. De asemenea, consideram ca o mare responsabilitate o au firmele instalatoare, aceea de a-si informa clientii in legatura cu ce pot sau nu pot indeplini camerele de supraveghere video, dar suntem si noi bucurosi sa oferim aceste informatii cand suntem solicitati!
La sfarsitul zilei, satisfactia suprema este de a primi acel telefon prin care clientul spune ca ii place produsul si ca va cumpara si in viitor de la firma noastra.

Scurta istorie a televiziunii cu circuit inchis (sau tvci sau cctv)


Istoria CCTV-ului (termenul corespondent in limba romana este TVCI – televiziune cu circuit inchis) incepe la mijlocul anilor 70, cand camerele imprumuta de la televiziune-TV (in plina dezvoltare atunci) nu numai numele, ci si tehnologia. Camerele de supraveghere video au fost construite in jurul unui dispozitiv acum invechit –“thermionic valve” (un dispozitiv electronic format dintr-un sistem de electrozi  dispusi pe un recipient vidat de sticla). Principiul de functionare era acesta: un tub de sticla vidata era bine fixat intr-o bobina magnetica mare care scana cu ajutorul unei raze de electroni pentru a obtine imaginea.  
Imaginea inversata produsa de lentila se focaliza in partea din fata a tubului care continea un strat chimic special, protejat in spatele sticlei.
camera Vidicon
In termeni foarte simpli, acest strat chimic transforma imaginea intr-un semnal electric de nivel scazut, care era apoi amplificat si procesat intr-un semnal video ce putea fi expus.
Existau straturi chimice variate pentru a obtine niveluri de sensibilitate diverse, astfel incat cel mai frecvent folosit (tubul Vidicon) a fost utilizat pe scara larga pentru imagini de uz general (de interior), iar  alte tuburi cu straturi chimice mai sensibile, ce obtineau imagini la un nivel redus de iluminare, precum  Newvicon, Chalnicon, Silicon - Vidicon, Ultricon, Saticon, erau folosite mai ales in aer liber pentru aplicatii la lumina foarte mica sau in conditii de lumina artificiala.

In timp ce o camera Vidicon obisnuita putea oferi imagini foarte bune, in conditii ideale, aceasta nu era lipsita de probleme.
In afara de faptul ca erau grele si masive, iar bobinele de scanare erau relativ mari, tuburile insele se uzau in timp (si in urma utilizarii) astfel ca necesitau recalibrari regulate si inlocuiri ocazionale pentru a mentine o imagine de buna calitate.
De asemenea,  anumite straturi chimice sufereau de diverse "efecte secundare", cum ar fi "supraluminozitatea" imaginii (cand un punct de lumina aparea foarte marit pe ecran), "coada de cometa" (cand un obiect in miscare aparea ca o imagine cu dungi), si "imagine arsa" (cand o camera fixa are o imagine inghetata a subiectului impregnata  in stratul chimic).
Cea mai veche tehnologie cu "cip de siliciu" folosea MOS (oxid de metal semiconductor) pentru a produce camere relativ mici si usoare, cu o performanta mai putin spectaculoasa, de fapt, in timp ce cele mai multe camere cu tuburi puteau sustine intre 400 - 600 linii de detaliu, rezolutia pe cele mai vechi camere cu cip era doar in jur de 190 de linii.
Cam in acelasi timp, producatorii experimentau cu doua chipuri noi, CID (charge injection device.) si CCD 2(charged couple device); cel mai bun s-a dovedit a fi CCD-ul. Inca de la inceput au fost doua tipuri de CCD: IT (interline transfer) si FT (frame transfer), diferentele dintre ele fiind subtile.
ccd
 Aproape toate camerele de supraveghere CCTV moderne sunt acum construite in jurul CCD-ului, si desi principiile de proiectare sunt in esenta acelasi ca si pentru primele CCD-uri, nivelul de sofisticare si imbunatatirile cu rezultat direct in performanta  sunt incomparabile.
In ultimii cincisprezece ani, camerele cu CCD au evoluat de la camere alb/negru de calitate slaba (poate va aduceti aminte de camerele de supraveghere alb/negru folosite la metroul bucurestean produse de Tehnoton) si foarte putin sensibile la lumina, la camere de inalta rezolutie si sensibilitate coloristica construite pe o  singura placa de circuite de 25 sau 30 de mm2; de la camere de exterior mari si grele (denumite “tunuri”), la camere care nu depasesc 125 mm in lungime si cantaresc zeci de grame.
In zilele noastre marii producatori de echipamente CCTV (camere de supraveghere video, lentile, placi de captura video, etc.) provin din zona ASIA : China, Taiwan ,Korea. Daca in anii 90 Koreea era considerata un varf in industria CCTV, in ultimii ani China a devenit cea mai mare producatoare si exportatoare de echipamente CCTV.
SUA au ramas ca producatori in tehnologia CCTV care sta la baza camerelor foarte sensibile la lumina scazuta sau cu amplificare de vizualizare in intuneric.
dvr standalone
In ceea ce priveste inregistrarea, acum 25 de ani, aceasta se facea pe inregistratoare cu casete video. Ulterior au aparut casetele VHS, apoi casetele cu rezolutie inalta S-VHS, care au devenit standardul pentru inregistrarea in format analog Time Lapse. Odata cu dezvoltarea PC-urilor, batrana banda a fost inlocuita cu hard-discul digital, iar inregistrarea se face cu ajutorul DVR-urilor (inregistrator video digital) stand-alone (de sine-statatoare, cu memorie incorporata), PC-based (construite pe structura PC) sau placa de captura (subansamblu ce este montat in PC).
In ultimii ani, exista o competitie continua de obtinere a noi formate (de exemplu MJPEG, MPEG4 mai nou H264) care sa ocupe cat mai putin spatiu pe hard disk si sa ofere o calitate din ce in ce mai buna a imaginilor mai ales in cazul celor cu miscare intensa surprinse de camerele de supraveghere video.
accentcctv.com

Camera supraveghere video cu ccd Nextchip si rezolutie de 600ltv

Senzorul de imagine si DSPul, ambele produse de Nextchip (despre Nextchip aici) care sunt instalate pe camera GIP-DSL20 ne-au surprins placut: imagine foarte buna, luminoasa, contrast corect, meniu OSD capabil. Fisa tehnica completa este aici.  

Teoria ca teoria, dar instalarea ne omoara!

Camere de interior cu sensibilitate mare la intuneric, camere de exterior cu osd si 700ltv, camere megapixel, camere cu zoom optic, camere ip, etc. Ce "omoara" o camera indiferent de complexitatea ei? instalarea acesteia! oricat de sofisticata ar fi, daca este pusa in soare, pana la urma camera va ceda, oricate rezistente ar avea, daca nu este alimentata la 12V cc, camera va fi arsa! Intotdeauna apelati la firme licentiate IGP pentru instalarea sistemelor de supraveghere video! 

P.S.: puteti vedea in poza cum arata o placa video distrusa din cauza alimentarii incorecte.

 

marți, 27 noiembrie 2012

Ia-ti casa cu tine, pe telefonul mobil!


In viata moderna, telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil, un instrument complet pentru comunicare, stocare informatii, entertainment, care inlocuieste cu succes calculatorul, portofelul si poate fi un accesoriu la moda. Nevoia de acces instant la informatii a omului activ n-a putut fi ignorata nici de industria producatoare de echipamente pentru sisteme de supraveghere video.

Dupa calculatorul de acasa sau de la serviciu, telefonul mobil este cea mai noua platforma prin intermediul careia posesorul unui sistem de supraveghere video alcatuit din camere de supraveghere video si un dvr standalone isi poate accesa sistemul de la distanta prin internet. Termenul folosit pentru monitorizarea prin telefon mobil este 3G, iar telefonul trebuie sa fie smartphone si sa opereze pe unul din urmatoarele sisteme: Windows Mobile, Android, Iphone, Symbian si Blackberry.  Astfel, posesorul sistemului de supraveghere video poate verifica activitatea surprinsa de camere si inregistrata de dvr la orice ora din zi si din noapte!

Incepand cu anul 2011, toate DVR-urile standalone importate de firma noastra ACCENT G.I.P., au posibilitatea de a fi accesate prin internet pe telefonul mobil. Conectarea se face prin instalarea in telefonul mobil a unui program realizat de producatorul dvrurilor. Acest program este livrat direct in App store (Iphone) sau pe CDul care insoteste dvr-ul (Windows mobile. Android, Symbian, Blackberry).

In cazul Iphone, utilizatorul descarca si instaleaza gratuit programul care exista in app store, apoi se conecteaza la dvr cu urmatoarele informatii: adresa de IP, numele alocat dvr-ului, port, nume utilizator si parola de acces la dvr. 
Pentru telefoanele mobile care ruleaza pe Windows Mobile, Android, Symbian si Blackberry, programul se afla pe CD si trebuie descarcat si instalat de asemenea pe telefon.  Conectarea se realizeaza in acelasi fel.

Ce operatiuni poate face utilizatorul pe telefonul mobil? Poate sa vizualizeze inregistrari, sa opereze camere de supraveghere video cu PTZ*, sa faca screenshoturi, sa seteze dvr pentru iesirea pe internet, sa selecteze canalele video, sa vizualizeze full screen.

Nota:
DVR (digital video recorder) = dispozitiv la care se conecteaza intre 4/8/16 camere de supraveghere video, a carui functie principala este de a inregistra (pe hdd) imaginile furnizate de camere. 
PTZ (pan,tilt,zoom) = camera de supraveghere video care poate fi comandata de la distanta pentru a se deplasa pe orizontala (pan), verticala (tilt) si pentru a apropia imaginea (zoom). 

Despre ACCENT G.i.P
ACCENT G.I.P. se ocupa cu importul si vanzarea de produse si echipamente pentru sisteme de supraveghere video incepand cu anul 2002 si opereaza siteurile www.accentcctv.com si www.cameredesupraveghere.biz , este prezenta pe facebook https://www.facebook.com/Camere.de.Supraveghere.Video si pe twitter www.twitter.com/camerevideocctv.

Iulia-Cristina Uta-Director Vanzari
www.accentcctv.com
0745.548.400

Infografic pentru GIP-4016

joi, 22 noiembrie 2012

GIP-4016 este un dvr standalone cu 16 canale video si 4 canale audio, o iesire VGA si 2 iesiri BNC, 8 intrari alarma, compresie H.264, vizualizare in timp real la rezolutia D1 (704x576) si inregistrare in timp real la rezolutia CIF (352x288) sau non real-time la rezolutia D1 (11fps/canal) si HD1 (22fps/canal); 1 SATA HDD pana la 2T, iesire internet, vizualizare pe telefon mobil, interfata in limba romana.
Mai multe detalii tehnice gasiti aici http://www.accentcctv.com/dvr-standalone-16-canale-gip4016.html
Pretul este aici http://www.accentcctv.com/lista-preturi-echipamente-supraveghere.html
Pentru orice alte intrebari, ne puteti contacta cu incredere la 0314.278.528 sau 0722.613.793.