Cele mai noi postari

vineri, 28 februarie 2014

Rezolutia 960H la camere de supraveghere si DVR-uri standalone

 In ultimele luni au aparut din ce in ce mai mult, produse cu rezolutia 960H, atat in ceea ce priveste rezolutia dvr-ului standalone cat si rezolutia camerei de supraveghere. Dorim sa oferim cateva informatii explicative referitoare la aceasta rezolutie.

La datele tehnice ale fiecarui DVR poti gasi informatii precum CIF, D1(4CIF) acum si 960H care reprezinta rezolutii de inregistrare si redare pentru DVR-uri.- aici recomandam ca viitorul cumparator sa verifice nr de fps pe fiecare canal (in sistemul PAL pentru inregistrari in timp real este nevoie de 25 fps/fiecare canal). Aceste informatii reprezinta factori foarte importanti care determina performantele si calitatea dvr-urilor.

Rezolutia 960H este rezultatul colaborarii dintre firmele Techwell si Sony.
Mai toate camerele noi de tip analogic cu senzor Sony au adoptat senzorul de imagine 960H CCD - acest tip de senzor impreuna cu DSP Sony Effio ofera cea mai mare rezolutie in modul analogic, cu zgomot redus si culori video corecte.
Odata cu dezvoltarea camerelor de supraveghere cu rezolutia 960H, pentru a folosi aceste camere la adevarata lor valoare aveti nevoie si de dvr-uri standalone care au aceasta rezolutie.
Folosind camerele de supraveghere 960H impreuna cu DVR-urile avand aceasta rezolutie, se poate construi un sistem de supraveghere video de inalta definitie. Astfel DVR-ul cu 960H poate inregistra intr-adevar imagini video la 700 de linii TV - deci video de inalta definitie, avand calitate de inregistrare în timp real, vizualizare si redare optima.

960H este o clasa de top de senzori de imagine care capteaza mai multi pixeli per imagine, furnizand o rezolutie maximizata in linii tv verticale (TVL). Aceasta rezolutie a imaginilor furnizate de sistemul de supraveghere video este obtinuta DOAR daca se utilizeaza camerele 960H cu DVR-uri standalone care sunt capabile de a captura si inregistra la rezolutia 960H.

Nu uitati ca trecerea de la formatul D1 la 960H duce si la cresterea cantitatii de informatii stocate sau transportate cu cca 33%.

Ca nivel al definitiei imaginii, dupa 960H urmeaza camera de supraveghere digitala megapixel care necesita retele de inalta viteza si de capacitati foarte mari de stocare.

Exemplificare din produsele 960H oferite de ACCENT GIP:
camere de supraveghere cu rezolutia 960H - camere supraveghere GIP-VP40, GIP-A40
dvr-urile standalone care suporta rezolutia 960H - dvr standalone GIP-8016 si GIP-6008.

Nota : rezolutia 960H mai este numita, dar mai rar si rezolutie WD1 (wide D1).